We use cookies to give you the best experience on our website. By clicking ‘Accept’, you agree to our use of cookies.

Accept
CASE STUDY

Burn

“The brief from the new owner of the station house was to create a family room to enjoy more of the views of the garden with enough space to have a pool table for the children to use.”

To give the room more character, our designer, John Baker, cleverly divided the room into two sections. A large glass gable faces the garden to the sports side with bi-folding doors leading to a small terrace then down into the garden. The vaulted tiled roof creates the feeling of space and allows for down lights over the pool table. This area leads directly through into the lounge area where the mansard roof has a glass lantern inset. This creates light, but without the heat, and also allows light to flood into the kitchen behind.

Designed by:

John Baker

Architectural Designer

 

This beautiful oak framed extension fits perfectly on this listed stone built house. Originally built as the local train station our oak extension sits effortlessly where the old platform and tracks used to be. The brief from the new owner of the station house was to create a family room to enjoy more of the views of the garden with enough space to have a pool table for the children to use. Being south facing, heat was also going to be an issue and the client did not want a conservatory with a large glass roof.
Order Lookbook

We obtained planning and listed consents for the oak framed extension and completed the building on time and on budget.